Странице

недеља, 15. март 2015.

Mini pitice sa krompirom

Jedno od prvih jela koja sam naucila da pravim.Jela sam razne verzije ove pite ali sam mi se ova najvise svidja.Tajna ove pite je u zacinima.Biber koji stavim u fil joj daje to nesto sto ova pita nema kad je jedem negde druge.Prosto sam postala poznata po njoj i nemoze se zamisliti veci porodicni skup bez nje.Kao i sva jela i ovo jelo sam naucila od pravim od moje mame.U poslednje vreme sam pocela da pravim male pitice jer mi se vise svidjaju,izgledaju lepse i budu hrskavije jer nema previse fila u njima.



Potrebni sastojci:500gr kora za gibanicu,1kg krompira,500 gr praziluka,so,biber,kisela voda i ulje
Priprema:
Krompir oljustiti,iseci i staviti da se kuva.Iseci praziluk i staviti ga da se dinsta dok ne omeksa.Kad krompir bude kuvan izgnjeciti ga kao za pire i dodati isprzeni praziluk,posoliti po potrebi i dodati  kasicicu bibera.
Koru podeliti na 4 dela.Jednu četvrtinu kore premazati sa mesavinom ulja i kisele vode,preko staviti drugu četvrtinu kore i na ivicu staviti deo fila.Podviti krajeve i urolati.Raditi tako sa svim korama dok ne potrosite sav materijal. Od svake kore mozete napraviti 2 rolnice.Od jednog pakovanja kora i ovakvog deljenja kora na 4 dela ispadne oko 35 pitica.
Peci u zagrejanoj rerni na 250C dok ne dobiju boju.



Prijatno!!!

Нема коментара:

Постави коментар