Странице

уторак, 21. април 2015.

Štanglice sa kackavaljem

Prelepe štanglice koje sam našla na Laninom blogu.Ranije sam pravila razne grickalice ovog tipa ali kad sam našla ovaj recept oduševila sam se i sad ću jedno vreme praviti samo njih. 
Ove štanglice su jednostavne za pravljenje a toliko ukusne da sam jedva uspela da ih slikam pošto su pojedene dok sam se okrenula.Jedino sto sam radila drugačije je da sam duplira dozu.Veoma su mekane i kad krenete da jedete ne moguće je stati.

      

Potrebni sastojci: 500 g brašna, 250 g margarina, 250 g feta sira (ili 100 g kačkavalja), 1 ravna kašičica soli, 1 kesica praška za pecivo, 1 žumance,  75 ml mleka 1 belance za premazivanje, 50 ga naribanog kačkavalja
Nacin pripreme:
Izmešati brašno,so i prašak za pecivo.Dodati margarin,sir, žumance i malo hladnog mleka,pa zamesiti glatko testo. Možete odmah pripremati ili zamotati testo u foliju i ostaviti pola sata u frižideru.
Testo razviti u četvrtastu koru debljine 1 cm. Belance blago ulupati viljuškom i premazati celu površinu kore.Odozgo naribati kačkavalj.Nožem ili točkićem iseći na štanglice jednake veličine.
Štanglice poređati u podmazan pleh i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C oko 15-20 minuta dok fino ne porumene. Kad se malo prohlade prebaciti ih na ravan tanjir.

Napomena: ako štanglice pravite sa feta sirom (ili svežim sirom) biće mekše, a ako želite da budu prhkije onda testo zamesite sa 100 g naribanog kačkavalja. Od ove mere se mogu ispeći dva puna pleha štanglica.

Нема коментара:

Постави коментар