Kad sam pre nekoliko meseci na Instagram profilu Slatka domacica videla recept za ovu tortu znala sam da moram da ga isprobam.Novogodisnji praznici su bili prava prilika za to i nisam se pokajala.Ono sto sam ja izmenjala je sto sam pravila u pravougaonom kalupu za tortu i sto sam dodala u visnje malo crne cokolade..Torta je savrsena visnje joj daju dozu kiselosti a kombinacija sa belom cokoladom je pun pogodak.Ukucani su odusevljeni sa njom.
Potrebni sastojci (precnik pravougaoni 38cm)
Za koru:400 gr plazme,300ml cokolanog mleka,2 kasike kokos linolade
Za vocni fil:500gr visanja,4 kasike secera,1 vanilin secer,kasika limunovog soka,3 kasike pudinga,4 kasike vode,2 kocke cokolade za kuvanje(koriscena kandi)
Za beli sloj:400gr abc sira(nisam nasla mascarpone),150 gr secera u prahu ,250 ml slatke pavlake(koristila sam biljnu)
Za beli ganas:100 ml slatke pavlake, 300 gr bele cokolade(koristila sam belu cololadu iz lidla pokazala se kao najbolja za ovakve torte)
Nacin pripreme:
Za koricu pomešati sve sastojke, utisnuti u dno kalupa i odložiti u frižider.
Za prvi sloj skuvati višnje sa šećerom, vanilin šećerom i limunovim sokom.Puding pomešati sa vodom i dodati u provrele višnje, mešati konstantno i kuvati dok se ne zgusne. Dodati 2 kocke cokoladu i pomesati dok se ne sjedini.Prohladiti par minuta, zatim rasporediti po korici i opet odložiti u frižider.
Za fil sir pomesati sa secero u prahu i u to dodati slatki pavlaku.Mesati mikserom nekoliko minuta dok ne dobijete kremasti fil.Ostaviti u frizider nekoliko minuta.
Za beli ganas slatki pavlaku zagreajri do kljucanja.Skloniti sa vatre i dodati belu cokoladu,mesati dok se ne istopi.Preliti preko belog fila i ostaviti da se ohladi nekoliko sati.