уторак, 12. јануар 2016.

Posne mantije

Malo kasnim sa objavom ovog posta ali sam u gužvi oko posla i preseljenja potpuno zaboravila na njega.Ove mantije obožavamo i čak ih više volimo nego originalne mantije sa mesom.Jela sam posne mantije na nekoliko mesta ali ni jedne nisu bile ukusne kao ove.Tajna ovih mantija je u začinima.Od pre nekoliko godina ne pravimo testo nego koristimo gotovo lisnato testo i mnogo je brže i jednostavnije.                                                                                                                                                                  
Potrebni materijal:500gr lisnatog testa,oko 200 gr sitne soje,oko 300gr praziluka,so,biber,ulje
Način pripreme:
Pvro treba odmrznuti lisnato testo.
Praziluk iseći na kolutove i staviti na malo ulja da se proprži dok ne omekša.Po potrebi dodavati vodu.
Soju staviti da se skuva oko 15 minuta i onda dobro ocediti.Kad prazilik bude gotov pomešati ga sa ocedjenom sojom dodati so i biber po ukusu.Mi volimo da bude dobro začinjeno pa stavimo malo više bibera.
Lisnato testo razvući u pravugaonik,iseći na kocke(velićina zavisi od vas),u sredinu svake kocke staviti fil i dobro uviti mantiju u lopticu.Redjati u pleh obložen papirom za pečenje.Peći u zagrejanoj rerni na 250C dok ne dobiju boju.
Od ove količine izaće oko 50 komada.

Prijatno!!!

Нема коментара:

Постави коментар