Recept za ovaj keks sam nasla kod Natalije na njenom blogu Mysticcakes veoma mi se svideo I morao je biti isproban.Malo sam samo izmenjala recept nisam koristila susam.Prosli put kad sam pravila 1/3 brasna sam zamenila sa heljdinim brasnom I ispali su super(nemam dokaz kakvi su ispali posto su nestali dok sam se okrenula).Ukucani su odusevljeni sa keksom I vec treci dan zaredom ih pravimo.
Potrebni sastojci:2 jaja,kasicica soli,125 gr margarina,85 gr ulja(92ml) ulja,500 gr brasna(koristila sam tip 400),prasak za pecivo,100 gr kackavalja(ovog puta koriscen gauda a moze I bilo koji drugi),40-50 ml vode
Nacin pripreme:
Jaja umutiti zicom sa kasicicom soli I u to dodati margrarin sobne temperature I ulje.Dodati brasno sa praskom,kackavaljem I viljuskom izmesati,dodati malo vode da se testo sjedini a ne bude gnjecavo.
Od testa formirajte male kuglice veličine oraha i poređajte ih na tacnu.Zagrejte aparat za galete pa na svako srce stavite po jednu kuglicu i pecite dok lepo ne porumene.
Od ove kolicine izadje oko 50 komada.
Potrebni sastojci:2 jaja,kasicica soli,125 gr margarina,85 gr ulja(92ml) ulja,500 gr brasna(koristila sam tip 400),prasak za pecivo,100 gr kackavalja(ovog puta koriscen gauda a moze I bilo koji drugi),40-50 ml vode
Nacin pripreme:
Jaja umutiti zicom sa kasicicom soli I u to dodati margrarin sobne temperature I ulje.Dodati brasno sa praskom,kackavaljem I viljuskom izmesati,dodati malo vode da se testo sjedini a ne bude gnjecavo.
Od testa formirajte male kuglice veličine oraha i poređajte ih na tacnu.Zagrejte aparat za galete pa na svako srce stavite po jednu kuglicu i pecite dok lepo ne porumene.
Od ove kolicine izadje oko 50 komada.
Нема коментара:
Постави коментар