уторак, 19. мај 2015.

Američke palačinke

Oduvek me je zanimalo po čemu se te palačinke toliko posobne.Trazila sam recepte,gledala na televiziji kako ih prave i uvek mi se cinilo da je kompikovano.Pre neki dan gledajući recepte na Minjinoj kuhinjici naisla sam na recept za ove palačinke i odlucila da probam da napravim.Ono sto m se svidelo kod ovog recepta je sto je veoma jednostavan i pravi se brzo.Pocela sam da pravim i odma duplirala dozu posto mi je ova kolicina bila mala.Razlika u odnosu na klasicne palačinke je što je testo za ove pačinke dosta gušće i sto se one prave manje a deblje.Ukućani su toliko oduševljeni sa njima da sam morala da ih pravim 3 dana za redom i oni bi ih pojeli dok ih ja jos pržim.Ove palačinke smo jeli sa domaćim slatkim od jagoda,sa dzemom,a neko ih je jeo i sa kuglom sladoleda.Recept za slako od jagoda ću pisati u sledećem postu.


Potrebni sastojci:250 ml mleka,220 gr brašna.1 jaje.2 kašičice šećera,1/2 kašičice soli,1 vanilin šećer,1/2 praška za pecivo,na vrh noža soda bikarbone,40-50 gr maslaca
Nacin pripreme:
Sa mikserom,najmanjom brzinom umutiti mleko i jaje. Maslac rastopiti, malo prohladiti pa dodati predhodnoj smesi. Pomešati brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, šećer i so, pa sve zajedno sjediniti. Sa manjom kutlačom stavljati smesu na zagrejani tiganj(nije potreno stavljati ulje na tiganj), da palačinka bude oko 10-12 cm. Kada počnu da se stvaraju mehurići, uz pomoć špatule okrenuti palačinku i pržiti i drugu stranu,ali mnogo kraće nego prvu. Sve ukupno, za jednu palačinku vam treba manje od jednog minuta.
Složite palačinke jednu na drugu prelite je sipupom i posluzite dok su tople.
Prijatno!!!

2 коментара:

  1. ja sam uvek bila sumnjiava kad su te njihove palainke u pitanju.Po izgledu su mi više ličile na neke lepinjice ili tortilje.Sad vidim da nisu komplikovane za pravljenje a tebi verujem na re i da su ukusne pa ću da ih isprobam.

    ОдговориИзбриши
  2. Slobodno isprobajte necete se pokajati.Javi te utiske posle pravljenja

    ОдговориИзбриши