Omiljena pita u ovim prolecnim danima.U poslednje vreme kad pravim pite volim da kore budu uske i sa ne bas puno fila ali ovde je potpuno druga prica.Pitu sa spancem obozavam i morala je da ima dosta fila da bi se osetili taj prelep ukus spanaca.Jedno vreme sam pravila posnu verziju ove pite i obozavm je ali ovaj put po nagovoru ukucana pravila sam sa sirom i jajima.I bilu su u pravu.Pita je bila fenomenalna i sa slašcu smo je pojeli.
Potrebni sastojci:500 gr kora za gibanicu,600gr spanaca,250gr sitnog sira,kiselo mleko,2 jaja,so,ulje i kisela voda
Nacin pripreme:
Spanać očistite,oprarati i sitno iseckajte, pa izmešajte sa sirom i umućenim jajima. Dodajte kašičicu soli i kiselo mleko.
U cinijicu sipati ulje i kiselu vodu i poceti sa redjanjem pite.
Kore za pitu ređati na sledeći način: prvu koru premazati mešavinom ulja i mineralne vode, pa preko nje staviti drugu koru, premazati ponovo mesavinom.Staviti preko trecu koru i na nju staviti fil.Krajeve pite podviti (da fil ne bi cureo)
i urolati.Raditi tako dok se ne potrosi materijal.Meni ispaden 6-7 rolata.
Peci u zagrejanoj rerni dok ne porumene oko 15-ak minuta.Posluziti dok je topla.
Prijatno!!!
Нема коментара:
Постави коментар