среда, 11. новембар 2015.

Grisini sa maslinama

Već duže vreme jedem ove grisine u jednoj pekari i uvek oduševim sa njihovim ukusom.Svaki put pokušavam da prepoznam na šta me podsećaju i jednog dana sam shvatila da me podsećaju na mamin domaći hleb samo malo modifikovan.Pre neko jutro sam ustala i rešila da probam da ih napravim.Odmah sam naišla na mali problem u kući nema mleka a mene mrzi da idem do prodavnice.Ipak sam odlučila da ih pravim pa je testo pravljeno sa vodom.Zbog toga su bili malo tvrđi ali nije mnogo smetalo.Ukus je podsećao na one iz pekare.

      


Potrebni sastojci:pola kvasca,300ml tople vode,kašika šećera,oko 600gr brašna,so,kašika maslinovog ulja,100gr maslina

Način pripreme:
Ugrejati 150ml vode da bude mlaka,razmutiti kvasac sa tom vodom kašikom šećera i brašna i ostaviti da nadodje.U nadošli kvasac sipati so i dodavati brašno i ostatak vode da se zamesi testo da se ne lepi.U to sipati kašiku ulja i sjediniti varjacom.Ostaviti nekih 20-ak minuta da odstoji.
Nadošlo testo prebaciti na pobrašnjenu radnu površinu,malo ga obraditi,napraviti loptice veličine oraha i rastanjiti u dugačak štapić.Iseckati sitno masline i poredjati po štapićima.Stapiće redjati u pleh sa pak papirom.Ugrejati rernu na 250C i peći štapiće dok ne porumene.

Prijatno!!!

2 коментара: