уторак, 31. март 2015.

Grasak

Grašak moje mame najbolji na svetu.Od kad znam za sebe znam i za ovaj recept za grašak.Grašak je često na našem meniju jer ga svi obožavamo.U mom okruženju poznajem ljudi koji nikada nisu jeli grašak i koji ga ne vole, ali kad su ga probali kod nas zavoleli su ga i počeli da jedu.Prvi put sam ga sama napravila pre nekoliko meseci i ispao je baš kao mamin.Grašak nije pravi ako nije dobro začinjen.Dosta bibera i belog luka mu daju specifičan ukus.
                                                                           

Potrebni sastojci:1kg graška,500gr junetine,glavica crnog luka,šagrarepa,čen belog luka,so,biber,aleva paprika,brašno
Način pripreme:
Crni luk iseckajte,šargarepu izrendajte i propržite na ulju.Meso iseckajte na kockice i dodajte luku posoliti i pržite na tihoj vatri.Dodajte grašak sa vodom u kojoj se kuvao )koji je predhodno obaren u ekspres loncu,kuvati oko 20 do 30 minuta, zapravo kuvati dok meso ne bude kuvano. Kada je meso skuvano a grašak mekan zapržiti tako što se u šolju (šolja od bele kafe)sipa voda sa kašikom brasna i kašičicom aleve parike,tako pripremljena zaprška se sipa u grašak promeša i ostavi da ključa na tihoj vatri još desetak minuta,dodati čen belog luka,vegetu i biber po želji.


Prijatno!!

Нема коментара:

Постави коментар