Lisnata pita sa mesom jedna od mojih omiljenih.Prvi put sam je pravila potuno sama i super je ispala.Ranijih godina su mama i baka uvek pravile ovu pitu a ja bi gledala i uvek pomagala oko mazanja ili spremanja fila.Ovu pitu možete praviti i sa sirom i ta verzija je veoma ukusna.Dobra strav kod ove pite je što može nekoliko dana da stoji u frižideru i da joj se ukus ne promeni.Cak bude ukusnija sutra dan.
Potrebni sastojci:
Testo:500ml mleka,kvasac,1kg brasna,kasicica soli,margarin i malo ulja.
Fil;700gr mlevenog mesa,glavica crnog luka,so,biber,aleva paprika
Nacin prepreme:
U serpu sipati ulje i dodati meso.Iseckati sitno crni luk i dodati i njega.Posoliti i prziti meso dok ne bude srednje przeno.Dodati zacine(po ukusu) i ostaviti sa strane.
Staviti kvasac da nadodje u malo mleka sa kasicicom secera.U nadosli kvasac dodati ostatak mleka,brasno,so.Zamesiti testo srednje tvrdoce i ostaviti da nadodje.
Nadoslo testo izruciti na pobrasnenu povrsinu,obraditi i razvuci u kvadrat debljine prsta.Premazati sa margarinom u kome je par kasika ulja.
Premazano testo presaviti na polovinu pa nju premazati.Presaviti na cetvtinu pa premazati.
Presaviti na osminu pa premazati.Presaviti na sesnaestinu i premazati. Ostaviti 5-10 minuta da odstoji.Testo razvuci i premazati ostatkom margarina i urolati.
Rolat iseci na tri jednaka dela.Razvuci svaki rolat velicine praougaonika i dodati 1/3 fila na kraj i urolati.
Ponoviti postupak i sa ostala s dva dela testa.
Staviti rolat u nauljan pleh i peci u zagrejanoj rerni na 250 C dok ne dobiju boju.
Prijatno!!!
Нема коментара:
Постави коментар