Jelo za koje vam ne treba puno vremena za spremenje.Ovo jelo mi jedemo već godinama i svaki put ga pojedemo sa slašću.Super je da se jede i sutradan hladno uz neku salaticu.Veoma je jednostavno za spremanje.Uz ovo jelo možete premiti i neki prilog ali i ne mora,super je da se jede sa kriškama prepečenog hleba i nekom osvežavajućom salatom.
Potrebni sastojci(5 osoba):jedno pile(oko1.5kg),100gr vrata ili slanine,oko 100gr kačkavalja,2 grčka jogurta,kasičica senfa,so
Način pripreme:
Batak,karabatak,krilca oprati,staviti u vatrostalnu,posuti ih vegetom i dobro zatvoriti folijom sa svih stana.Staviti u hladnu rernu ukljuciti je na 250C i peći nekih sat vremena.
Belo meso iseći na kockice i dinstati na laganoj vatri.Kad meso bude pečeno sačekati malo da se ohladi i isčapkati ga na komadiće.U vatrostalnu u koju se peklo dodati grčki jogurt,senf iseckano meso,iseckanu vratinu i malu količinu kačkavalja.Sve dobro izmešati i vratiti u rernu na nekih 10 minuta.Izdaviti iz rerne posuti ostatkm kačkavalja i vratiti na nekoliko minuta u rernu da se uhvati korica.
Prijatno!!!
Нема коментара:
Постави коментар