недеља, 20. септембар 2015.

Džem od breskvi

Kako se bliži kraj leta tako se u našoj kući počinje sa spremanjem zimnice.Letos su se pravila slatka od raznog voća a sad su došli na red i džemovi.Prvi na red je došao džem od breskvi.Ovaj džem se pravi veoma jednostavno a ukus je božanstven.Koristimo ga za razne kolače,jedemo ga sa palačinkama a najlepše je kad ga namažemo na krišku hleba za doručak ili večeru.

     

Potrebni sastojci:3kg breskvi,2kg šećera
Način pripreme:
Breskve očistiti od košticа i iseći nа krupnije komаde. Posuti ih šećerom,pokriti ih suvom krpom i ostаviti dа prenoće.
Džem ujtru  kuvаti nа umerenoj temperаturi uz neprekidno mešаnje dok se ne dobije željenа gustinа.Džem je gotov ako se ne razliva kada se izvadi kašicicom na hladnu tacnu.
Stаklene tegle oprаti i blаgo zаgrejаti u rerni. Dok je još topao džem sipati u zagrejane tegle.Zatim tegle sa džemom pasterizovati u rerni zagrejanoj na 100 oko sat vremena.Potom isključiti rernu,a tegle ostaviti da stoji unutra zatvorene preko noći,kako bi se postepeno ohladile.

Prijatno!!!

Нема коментара:

Постави коментар