недеља, 24. октобар 2021.

Slana torta

 Evo jos jedne ideje za slano predjelo koje moze zavrsiti na praznicnoj trpezi ove godine.Kako je krenulo vreme slava ovaj recept je savrsen za vas.Ova torta je poslednjih godina postala obavezna na nasoj trpezi u svim bitnim datumima moje porodice.Uglavnom smo je pravili samo sa spanacem ali ovog puta smo resili da probamo nesto novo i napravili kombinaciju spanac i ajvar.Nismo se pokajali,ukus je fenomenalan,Spoj spanaca i ljutkastog ajvara je dobitna kombinacija.

Potrebni sastojci:

Za koru(spanac):4 jajeta,4 kašike brašna,100 ml ulja,100 ml jogurta,1/2 kašičice soli,1/2 kesice praška za pecivo,100 gr spanaća

Za koru(ajvar):4 jajeta,4 kašike brašna,100 ml ulja,100 ml jogurta,1/2 kašičice soli,1/2 kesice praška za pecivo,4 kasike ajvara

Za fil:300gr krem sira.300 gr pavlake,200 gr sunke,2 kuvana jaja

Nacin pripreme:

Belanca odvojiti od zumanaca i umutiti u sneg.U zumanca dodati ulje,so,spanac(ajvar) i jogurt.Polako sastaviti sa umucebim snegom.Na kraju dodati brasno sa praskom i lagano umesati varjacom a ne mikerom da sneg ne bi pao.Izliti u pleh na papir za pecenje,Peci desatak minuta na 180 stepeni,Kad se ispece skinuti papir i ostaviti kore da se ohladi.

Ohladjene kore preseci uzduzno na pola,premaziti mesavinom krem sira i pavlake.Na tu smesu poredjati sunke.Preko sunke namazati malo fila i staviti sledecu koru.

Na gotovu tortu izrendati jaja.


Нема коментара:

Постави коментар