недеља, 22. фебруар 2015.

Bela corba

Corba od juneceg mesa jedina corba koja se jede u nasoj kuci.Moji ukucani toliko vole tu corbu da nedeljni rucak ne moze da prodje bez nje.Ovu corbu uglavnom sprema moja mama i to je recept koji postoji od kad znam za sebe.Poslednji put sam ja spremala i ispala je dosta dobro.Nije mnogo teska za pravljenje.
 

Potrebni sastojci:Junece grudi(srednje velicine),sargarepa,luk,so,jaje,2 kisela mleka.
Nacin pripreme:
U hladnu vodu staviti meso(voda do polovine lonca),so,isecenu sargarepu, luk isecen na pola ispecen na plotnu.Zatvoriti expres lonac i kuvati dok se meso ne rspadne oko sat vremena.Kad bude gotovo procediti ,izgljeciti sargarepu i meso sitno iseckati.Zaciniti vegetom, i umutiti jaje i u to dodati 2 kisela mleka.U vrelu supu sipati jaje i kiselo.Po zelji ukrasiti persunom.
Ako vam je velika kolicina supe za jedan obrok zaciniti deo a deo ostaviti u frizider za sledeci put.


Prijatno!!!

Нема коментара:

Постави коментар