Jedno prelepo predjelo koje se veoma lako pravi.Gledajuci knjigu sa receptima pre neki dan naidjem na ovu slanu tortu i odlucim da je napravim.Postoji nekoliko varijanti ove torte,meni se za sad ova najvise svidja.Jedino sam malo preterala sa filovanjem oblande pa je ona bila malo gnjecava ali sam naucila za sledeci put,fil se stavlja samo toliko da se prekrije oblanda.Ova torta moze biti i lagani rucak a moze biti i predjelo.
Potrebni sastojci:Obalanda,700gr pavlake,200gr majoneza,2 kasicice senfa,250-300gr sunke(moze i da se stavi peceneca ili vrat),300gr kackavalja,200gr zelenih maslina,4 jaja,susam
Nacin pripreme:
Skuvati jaja i ohladiti.Napraviti fil od pavlake,majoneza i senfa i sa njim filovati listove oblande.
Namaziti prvi list obalnde sa filom i staviti isecenu sunku.Peko toga staviti drugi list premazati filom i preko staviti kackavalj.Staviti sledeci list premazati filom i staviti seckane masline(mozu i kiseli krastavci).Na predzanji list staviti fil i sitno iseckana kuvana jaja.Zadnji list oblande premazati filom i posuti susamom.
Ostaviti nekih pola sata u frizider da se ohladi.Nakon toga iseci kocke i posluziti.
Prijatno!!!
Нема коментара:
Постави коментар