недеља, 15. март 2015.

Mini pitice sa krompirom

Jedno od prvih jela koja sam naucila da pravim.Jela sam razne verzije ove pite ali sam mi se ova najvise svidja.Tajna ove pite je u zacinima.Biber koji stavim u fil joj daje to nesto sto ova pita nema kad je jedem negde druge.Prosto sam postala poznata po njoj i nemoze se zamisliti veci porodicni skup bez nje.Kao i sva jela i ovo jelo sam naucila od pravim od moje mame.U poslednje vreme sam pocela da pravim male pitice jer mi se vise svidjaju,izgledaju lepse i budu hrskavije jer nema previse fila u njima.



Potrebni sastojci:500gr kora za gibanicu,1kg krompira,500 gr praziluka,so,biber,kisela voda i ulje
Priprema:
Krompir oljustiti,iseci i staviti da se kuva.Iseci praziluk i staviti ga da se dinsta dok ne omeksa.Kad krompir bude kuvan izgnjeciti ga kao za pire i dodati isprzeni praziluk,posoliti po potrebi i dodati  kasicicu bibera.
Koru podeliti na 4 dela.Jednu četvrtinu kore premazati sa mesavinom ulja i kisele vode,preko staviti drugu četvrtinu kore i na ivicu staviti deo fila.Podviti krajeve i urolati.Raditi tako sa svim korama dok ne potrosite sav materijal. Od svake kore mozete napraviti 2 rolnice.Od jednog pakovanja kora i ovakvog deljenja kora na 4 dela ispadne oko 35 pitica.
Peci u zagrejanoj rerni na 250C dok ne dobiju boju.



Prijatno!!!

Нема коментара:

Постави коментар