Ovo je prva godina da ja samostalno spremam slatko.Slatko od jagoda je napravljeno a sad su došle na red i višnje.
Ranijih godina i nismo jeli mnogo slatko.Od prošle godine nas je uvatilo da ga tamanimo i sad smo počeli da ga pravimo od svega i svačega.Pošto mi u porodici volimo kiselost koje višnje imaju nisam dodavala veliku količinu šećera a i koristila sam marela višnje koje nisu bile mnogo kisele nego taman koliko treba.Slatko od višanja pravim na isti način kao i od jagoda i po meni to je najlakši i najjednostavni način.Sirup koje se napravi uglavnom sipamo u posebnu teglicu pa njime prelivamo sladolede,vocne kupove a znamo i da razmutimo sa vodom pa da ga pijemo kao sok.
Potrebni sastojci:1kg višanja,500gr šečera,pola šoljice vode.
Način pripreme:
Višnje oprati izvaditi košpicu.Vodu i šećer sipati u šerpu i staviti na ringlu da se kuva dok se ne naprave staklasti mehurići,pa staviti višnje Kuvati na srednjoj temperaturi oko 20-ak minuta.U toku kuvanja polako sklanjati penu koja se stvara.Kad je slatko kuvano prekriti šerpu sa vlažnom krpom i ostaviti nekoliko sati na sobnoj temperaturi.
Prijatno!!!
Нема коментара:
Постави коментар