четвртак, 3. децембар 2015.

Lepinje

Recept za ove lepinje je u našoj porodici dugi niz godina i pravimo ih za sva veća slavlja.Svake godine za slavu pored slavskog kolača pravimo i njih i tu čast da ih pravi ove godine sam imala ja.Pošto sam postala poznata po pravljenju peciva očekivanja su bila velika i ispinula ih u potpunosti.Lepinje su bile mekane i mnogo ukusne.Ono što je super kod ovih lepinja je to što se prave veoma lako i mogu biti i mrsne i posne.

                 
Potrebni sastojci:kvasac,200ml toplog mleka,kašičica soli,oko 1kg brašno,šoljica ulja,vode da se zamesi testo
Način pripreme:
Ugrejati mleko da bude mlako,razmutiti kvasac sa tim mlekom kašikom šećera i brašna i ostaviti da nadodje.U posudu za mešanje stavite brašno,napravite u sredini udubljenje,dodajte so,smjesu s kvascem,soljicu ulja i toplu vodu.Mesite10-ak minuta.Ostavite na toplom da se udvostruči.
Testo prebaciti na radnu porvšinu,od testa praviti loptice veličine teniske loptice malo je obraditi i staviti na nauljani pleh.Raditi tako dok se potroši celo testo.Po želji ih možete premazati sa jajima ili vodom.Ja ih ovog puta nisam mazala.Peći u zagrejanoj rerni na 250C dok ne porumene.
Od ove količine izaću 2 velika pleha.

Prijatno!!!

Нема коментара:

Постави коментар