субота, 25. април 2020.

Musaka sa krompirom

U nasoj kuci poznata kao kazneni rucak.Dok smo bili manji kad mama nezna sta bi spremala taj dan za rucak ona bi napravila musaku I kupus salatu.Iz sale smo poceli da se salimo kad mama hoce da nas kazni ona spremi musaku koji toliko I ne volimo ali je slatko pojedemo.Tako je ona I postala kazneni rucak u nasoj kuci.Ovaj recept je malo drugaciji od musake na koju smo navikli posto se sprema sa kuvanim krompirom I sargarepom I preliva se besamelom.



Potrebni sastojci:
500gr mlevenog mesa,glavica luka,2 krompira,
sargarepa,so,aleva paprika,biber,vegeta
Besamel:kasika brasna,malo ulja,casa mleka,1-2 kasike pavlake
Nacin pripreme:
Proprziti luk sa mlevenim mesom.Dok se meso przi obariti  krompir srednje velicine i sagarepu,da bi se brze obarilo krompir iseci na kocke a sargarepu na kolutove.Meso posoliti dodati zacine po zelji(alevu papriku,biber,vegetu ...).Kada kromipir i sargarepa budu kuvani pomesati sa mesom sipati u posudu u koju pecete musaku,pa preliti besamelom koji spremate na sledeci nacin.Kasiku brasna proprziti na malo ulja da ne promeni boju postepeno dodavati mleko(odprilike casu mleka) mesati da se ne stvore grumuljice.Kad se dobije sos srednje gustine dodati so i kasiku dve pavlake.Sa besamelom preliti smesu za musaku,naliti pola case mleka i staviti u rernu da se zapece.Peci dok ne dobije zlatkastu boju.







Нема коментара:

Постави коментар